Ulkona ei ole vielä pahemmin pakkanen paukkunut, mutta taannoin aloittamani Operaatio Pulla sen sijaan on ollut koko lailla jäissä jo useamman kuukauden. Kuivahiivatkin jouduin tuossa keittiön kaappeja siivotessani heittämään pois, kun olivat ehtineet mennä vanhaksi. Voi voi. Tässähän rupeaa jo vähitellen tulemaan kiire leivontatreenien kanssa, jos mielin helmikuussa popsia omin kätösin pyöräytettyjä laskiaispullia... Joku päivä täytyy siis ehdottomasti kipaista kauppaan hiivaostoksille, että pääsen upottamaan käpälät ihan oikeaan pullataikinaan ja jatkamaan harjoituksia, tai siis aloittamaan ne vihdoin ja viimein.

Mutta onneksi akuutista pullantarpeesta selviää hätätilanteessa ilman hiivaakin - enkä nyt suinkaan tarkoita sitä, että kotona kannattaisi aina pitää vierasvarana niitä kaupan esipaistettuja pakasteherkkuja. Vaikka ei sekään toisaalta ihan huono idea ole. ; D Joulunalusajan kahvipöytään sopii mainiosti tämä pikaisen mustikkapullan muunnelma. Muokkasin ohjetta vähän ajankohtaan sopivammaksi korvaamalla mustikat joulunpunaisilla puolukoilla ja sujauttamalla taikinaan hieman piparkakkumaustetta (enemmänkin olisi ehkä voinut laittaa). Pikapullaa voi mutustella ihan sellaisenaan tai vaikkapa kanelilla maustetun kermavaahdon kanssa; kokeile myös lämpimänä vaniljajäätelön kera. : P Herkullista joulukuuta kaikille!

Jouluinen pikapulla

2 munaa
1½ dl sokeria
2 dl maitoa
1½ dl juoksevaa margariinia
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 tl kardemummaa

Väliin:

2½ dl puolukoita
1/4 dl ruokokidesokeria

Pinnalle:

raesokeria
mantelirouhetta

Sekoita kulhossa munat ja sokeri, ei siis tarvitse vatkata. Mittaa joukkoon maito ja margariini. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan; sekoita vain sen verran, että massasta tulee tasainen.

Kaada puolet taikinasta voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija noin 24 cm). Ripottele päälle puolukat ja ruokosokeri ja levitä niiden päälle loppu taikina. Ripota kakun pinnalle raesokeria ja mantelirouhetta ja paista 175-asteisen uunin alatasolla 50-55 minuuttia.