torstai, 28. kesäkuu 2012
Maisemakahvilan raparperipiirakka
Muruseos:
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voita sulatettuna
Pohjaan lisäksi:
2 dl piimää
1 muna
Yhdistä kaikki muruseoksen kuivat aineet keskenään ja sekoita voisula niiden joukkoon. Ota kolmannes seoksesta talteen eri kulhoon, se ripotellaan lopuksi piirakan pinnalle. Valmista pohjataikina lisäämällä jäljelle jääneeseen muruseokseen keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipannulle.
Täyte:
1 l raparperipaloja
500 g eli 2 purkkia maitorahkaa
2 munaa
1 dl sokeria (alkuperäisessä ohjeessa oli 2 dl, mutta minusta tämäkin määrä riitti)
3 tl vaniljasokeria
Kuori raparperi tarvittaessa ja leikkaa paloiksi. Levitä palaset tasaisesti piirakkapohjalle. Sekoita rahka, kananmunat ja sokerit keskenään ja kaada raparperien päälle. Ripottele lopuksi pinnalle muruseos ja kypsennä piirakkaa 175-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen, kermavaahdon tai jäätelön kanssa.
Meidän "maisemakahvilamme" ikkunasta näkyi tällä kertaa eteläsavolaista luontoa ja puiden takana pilkottava järvi. Ah, on tämä kesä ihanaa aikaa! Herra taapero tosin roikkui mieluummin toisessa ikkunassa ihmettelemässä, kun mökin pihalla möyrysi vieraileva tähti, loman kohokohta: Ihan Oikea Kaivuri! : D
Kommentit