Näiden jouluisten leipomusten resepti on Hei me leivotaan! -kampanjan satoa. Ihan syötäviä näistä tuli, joskin meillä tykättiin tällä(kin) kertaa enemmän taikinasta kuin valmiista pikkuleivistä :-)

1146467.jpg

100 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1 dl tummaa siirappia
4½ dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
3 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna ja siirappi, vispaa sekaisin. Yhdistä jauhot, sooda ja mausteet keskenään ja sekoita ne taikinaan.

Pyörittele taikinasta pienehköjä palloja ja litistä niitä hieman matalammiksi. Dippaa pinta haluamiisi koristeisiin; itse käytin värikkäitä nonparelleja, helmiäisiä ja suklaanmakuista strösseliä. Asettele piparipallerot leivinpaperilla peitetylle pellille; pikkuleivät eivät leviä uunissa, joten niiden väliin ei tarvitse jättää paljon tilaa. Paista kymmenisen minuuttia 200-asteisen uunin keskitasolla.

Taikinamäärä riittää suunnilleen 40-60 pikkuleipään riippuen siitä, minkä kokoisia palleroita pyörittelee ja kuinka suuri osa taikinasta katoaa matkan varrella parempiin suihin ;-)