Meille oli pienen tauon jälkeen kutsuttu vieraita, tällä kertaa synttäreitä juhlistamaan. Päivänsankari oli toivonut pääsevänsä herkuttelemaan perinteisellä mansikkatäytekakulla, mutta meillä on viime aikojen hellesäiden takia sisällä nykyisin niin trooppista, että en uskaltanut ruveta edes yrittämään mitään kermaunelmaa. Niin paljon olen muista blogeista saanut lukea kommentteja siitä, miten hankalaa on vatkata kunnollista kermavaahtoa näin kuumalla ilmalla... Niinpä päädyin jälleen kerran hyydytettävään kakkuun.

Tämän mansikkamoussekakun alkuperäinen resepti on kotoisin Kotimaiset Kasvikset ry:n arkistoista. Muutin hieman ainesten määriä ja laitan tähän kakun ohjeen siten kuin sen itse tein.

826557.jpg

Pohja:

200 g kaurakeksejä
75 g margariinia

Murskaa keksit pieniksi muruiksi ja sekoita ne sulatetun margariinin joukkoon. Peitä irtopohjavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohja leivinpaperilla ja taputtele keksiseos sen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.

Täyte:

6 liivatelehteä
½ l eli 250 g mansikoita
½ dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
250 g maitorahkaa
2½ dl Flora Vispiä
¼ dl vettä + ¼ dl sitruunamehua

Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen ja jätä ne likoamaan vähintään kymmeneksi minuutiksi. Soseuta sillä välin mansikat sauvasekoittimella ja mausta sose sokerilla ja vaniljasokerilla. (Itse käytin hieman kohmeisia pakastemansikoita, ne sopivat tähän vallan mainiosti. Halutessasi voit laittaa mansikoita hieman enemmänkin kuin tuon puoli litraa. Sokerin määrää voit myös lisätä, jos pidät makeasta, sillä itse käytin sokeria vieraiden makumieltymyksiä silmällä pitäen vähemmän kuin alkuperäiseen ohjeeseen oli merkitty.)

Sekoita rahka mansikkasoseen joukkoon. Vatkaa Flora Vispi löysäksi vaahdoksi. Kuumenna veden ja sitruunamehun seos pienessä kattilassa kiehuvan kuumaksi ja liuota puristetut liivatelehdet nesteeseen. Anna liivateseoksen jäähtyä hetken aikaa ja liruta se sitten ohuena nauhana mansikkarahkan sekaan, sekoita huolellisesti koko ajan. Kääntele lopuksi joukkoon vaahdotettu Flora Vispi.

Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä vuoka foliolla, laita kakku jääkaappiin ja anna hyytyä yön yli. Koristele haluamallasi tavalla hieman ennen tarjoilua.