Vaihtelu kuulemma virkistää, joten kokeilkaapas tekin joskus tarjota iltapäiväkahvit kiisselin muodossa! : ) Ohje on alun perin Valion, mutta minä löysin tämän Kotiharmin reseptiarkistoista. Jälkkäri maistuu ihan sellaisenaankin, vaan ehdottomasti parhaimmillaan tämä on kermavaahtonokareen (tai -vuoren) ja tuoreiden marjojen kera nautittuna! Ja jos kaappien kätköistä sattuu löytymään sekalainen kokoelma vanhanajan nostalgiaa henkiviä, kukkakuvioisia kahvikuppeja, niin semmoisistahan tämä isoäidin kiisseli olisi oikein mukava lusikoida. : D



Isoäidin kahvikiisseli (6 annosta)

5 dl maitoa
1 dl kuohukermaa
4 dl vahvaa kahvia
1 dl sokeria
1 dl maissitärkkelystä (Maizenaa)
½ tl vaniljasokeria

Keitä ensin kahvi. Jos haluat siitä oikein vahvaa, voit annostella kaksi mitallista kahvia yhtä kuppia kohden; itse tein hiukan vähemmän tujua. Mittaa kattilaan maito, kerma, kahvi, sokeri ja maissitärkkelys. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen 2-3 minuuttia ja nosta sitten kattila pois liedeltä. Mausta kiisseli vaniljasokerilla ja kaada isoon tarjoilumaljaan tai annostele valmiiksi jälkkärikippoihin. Peitä kelmulla, jos et tarjoile herkkua heti.