Hernesoppa kuuluu perinteisesti laskiaisajan ruokapöytään, mutta aina ei tee mieli tyytyä siihen samaan vanhaan rokkareseptiin. Tässäpä oiva vaihtoehto pienellä twistillä: mintulla ja siiderillä höystetty hernesosekeitto. Ohjeen olen napannut talteen Maku-lehden mainioilta nettisivuilta, jälleen kerran. : )

LIUKASTA JA HERKULLISTA LASKIAISTA KAIKILLE!

Mintulla herätelty hernesosekeitto

2 rkl voita
2 sipulia
4 pss (à 200 g) pakasteherneitä
8 dl kasvislientä
½ dl hienonnettua tuoretta minttua
1 tl suolaa
mustapippuria
2 dl kuohukermaa
1 pieni plo (0,33 dl) kuivaa siideriä

Sulata voi isohkossa kattilassa ja kuullota siinä kuutioiksi paloiteltu sipuli. Lisää pakasteherneet ja kasvisliemi. Anna keiton porista noin 15 minuuttia ja sekoita sitten joukkoon minttu, suola, mustapippuri, kerma ja siideri. Kuumenna keitto jälleen kiehumispisteeseen ja soseuta lopuksi sauvasekoittimella.