Jatketaanpas sitten mansikkaherkkulinjalla, kun on kerran alkuun päästy. Nämä muffarit osuivat silmään viimeisimmästä (6/11) Yhteishyvän ruokaliitteestä enkä millään malttanut olla kokeilematta reseptiä saman tien, vaikka juttu olikin otsikoitu "kaverit juhannuskahveille". : ) Nyt leipomisen ja koemaistelun jälkeen kyllä veikkaisin, että meillä syödään jussina kahvipöydässä jotakin muuta kuin näitä; helppo ohje ja lopputuloskin ihan ok, mutta maukkaampiinkin muffineihin olen joskus päässyt hampaani upottamaan...

Vanilja-mansikkamuffinit (12 kpl):

150 g margariinia
1½ dl sokeria
1 vaniljatanko
2 munaa
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
200 g kermaviiliä

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Halkaise vaniljatanko ja vedä sen sisältä siemenet veitsellä vaahdon joukkoon. Vatkaa kananmunat sekaan yksi kerrallaan. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan kermaviilin kanssa. Sekoita tasaiseksi. Täytä muffinipellin koloset paperisilla vuoilla (taikka voitele ja korppujauhota) ja jaa taikina vuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.

Täyte:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl mansikanmakuista tomusokeria
muutamia tuoreita mansikoita

Koristeeksi:

tomusokeria
mansikoita

Notkista tuorejuusto ja makeuta mansikanmakuisella tomusokerilla. Perkaa mansikat ja pilko pieniksi paloiksi, sekoita palaset tuorejuustoseoksen joukkoon. Leikkaa muffineista kansiosa pois ja jaa täyte muffineille. Nosta kansi takaisin päälle ja koristele tomusokerilla ja mansikoilla.