Tuossa päivänä muutamana törmäsin kaupan hevi-osastolla Suvituoreen raparperisosepötkylöihin ja päätin uteliaisuudesta napata yhden ostoskoriin, tuotemerkki kun oli minulle ennestään tuntematon. (Vastaavanlainen tuote löytyy myös ainakin Pirkan valikoimista.) Pakkaukseen oli painettu mainiolta vaikuttaneen raparperivispipuuron resepti, joten sitäpä lähdin kokeilemaan. Aavistus kesän makua talven keskelle! <3 Mutta niinhän siinä kävi, että matkan varrella piti ruveta vähän säveltämään: ohjeen mukaan keitelty puuro vaikutti omaan makuuni ihan liian tönköltä, joten pienten muutostöiden jälkeen jälkkärikippoon päätyikin vaniljaista raparperiherkkua. Täytyy kokeilla sitä vispipuuroa uudelleen joskus toiste... : D

Vaniljainen raparperiherkku

350 g raparperisosetta
½ l vettä
1 dl mannasuurimoita
1 tl kanelia
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Mittaa kattilaan raparperisose ja vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Vispaa joukkoon mannasuurimot ja keitä hiljalleen hämmennellen 5-10 minuuttia. Mausta kanelilla ja anna puuron jäähtyä kylmäksi.

Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi; lisää vaniljakastike joukkoon vatkauksen aikana. Tarjoa herkku vaniljakastikkeen tai maidon kera. (Jos nyt joku haluaa sitä vispipuuroa tehdä, niin mannasuurimoita kannattanee laittaa hieman vähemmän, ¾ dl voisi olla sopiva määrä. Ja vaniljakastike jääpi tietysti tuolloin ainesluettelosta pois. : )

IHANAA YSTÄVÄNPÄIVÄÄ KAIKILLE BLOGISSA PIIPAHTAVILLE!