Heittäydyin kunnianhimoiseksi ja kokeilin tällaista hieman haastavampaa kakkua: pohjalla kahden munan sokerikakkupohja, sen päällä suklaa- ja vadelmamousset, koristeena kiille hyytelösokerista, tuoreita vadelmia ja sitruunamelissan lehtiä. Tätä ihanuutta pitäisi ruveta tekemään edellisenä päivänä hyvissä ajoin, koska hyytymisaikaa tarvitaan melkoisen paljon. Itse en taaskaan ehtinyt hyydyttää riittävän pitkään, joten kakku vei tämän erän voiton lukemin 6-0: alla oleva kuva on napsaistu vielä hyvän sään aikana, mutta aika pian tuon jälkeen luomus alkoi hajota reunoilta...

744986.jpg

Pahimmat ongelmat aiheutuivat yllätyksekseni kiilteestä, josta valitettavan suuri osa otti ja levähti pitkin pöytiä ja lattiaa, kun irrotin vuoan kakun ympäriltä. Jotain taisin siis tehdä väärin kiillettä valmistaessani, mutta en oikein tiedä, mitä :-( Ohjeen mukaan kiilteen piti antaa hyytyä hetki, mutta köpelösti kävi, vaikka se sai muistaakseni olla hyytymässä yli tunnin. Haluaisiko joku olla kiltti ja kertoa, mitä kaikkea pitää ottaa huomioon hyytelösokeria käytettäessä?

Alkuperäisen reseptin on laatinut Tiina Myllyniemi, joka tuli kolmanneksi Kotilieden marjaherkkukilpailun kakkusarjassa. Lehden nettisivuilta löytyy kakun ohje; samalla voitte käydä vilkaisemassa, miltä tämän oikeasti olisi pitänyt näyttää... ;-) Kokeilen tämän herkun tekemistä varmasti joskus toiste uudelleen, koska kakku maistui tosi hyvältä, vaikka ulkonäössä olisi ollut melkoisesti parantamisen varaa.

Tässä vielä toinen kuva, jossa näkyvät kakun eri kerrokset. Sokerikakkupohja jäi mitättömän ohkaiseksi noihin moussekerroksiin nähden, vaikka tein pohjan kahden munan taikinasta ja ohjeen mukaan yhden munan pohjan olisi pitänyt riittää.

744990.jpg