Hyvä jälkiruoka, parempi mieli! Tämän ihanan jälkkäriohjeen nappasin testattavaksi Hellapoliisilta ja nyt maistelun jälkeen voin kyllä lämpimästi suositella kokeilemista teille muillekin. Tosi tosi makoisaa herkkua, ja valmistaminenkin sujuu nopeasti ja vaivattomasti. Itse asiassa ylivoimaisesti haastavin osuus tällä kertaa oli löytää kotikaupungistamme noita uutuus-Jaffoja: taisi olla vasta viides kauppa, jonka keksihyllyn kohdalla tärppäsi. Eikä niitä sinnekään enää jäänyt, kun minä nappasin viimeisen paketin. : D

Huomisen vietän tiiviisti presidentinvaalien parissa (muistakaahan käydä uurnilla, jos on ääni vielä antamatta!), mutta alkuviikosta ajattelin ryhtyä arvontahommiin. Eli kaikille taannoiseen arvontaan osallistuneille tiedoksi, että onnettaren suosikki ratkeaa muutaman päivän sisällä. Tai itse asiassa suosikit, ylläripylläri! : )

Päärynää ja mascarponevaahtoa (4 annosta)

2 isoa päärynää
1 rkl voita
2 rkl sitruunamehua
1-2 rkl fariinisokeria
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
100 g mascarponea
1 tl vaniljasokeria tai ½ vaniljatankoa
8 kpl Jaffa Päärynä -keksejä

Kuori päärynät ja leikkaa lohkoiksi. Kuumenna voi paistinpannussa. Laita päärynälohkot pannulle, valele päälle sitruunamehua ja ripottele fariinisokeria. Kääntele välillä varovasti ja paista, kunnes päärynät ovat sopivasti pehmenneet. Vaahdota vaniljakastike ja vatkaa joukkoon mascarponejuusto. Mausta vaahto vaniljasokerilla tai puolikkaan vaniljatangon siemenillä.

Laita kunkin herkuttelijan lautaselle yksi Jaffa-keksi suklaapuoli alaspäin. Lusikoi päälle mascarponevaahtoa. Aseta lautaselle kaksi päärynälohkoa ja koristele annos vielä toisella keksillä. (Mascarponevaahtoa tulee muuten ohjeen määrillä sen verran paljon, että sitä kaikkea ei saa millään ilveellä mahtumaan neljän keksin päälle. Annoksen kuvaamisen ja syömisen välissä lautaselleni ilmestyi siis vielä aimo kasa lisää tuota vaniljaista ihanuutta... : P)