Tällaisen hedelmäpommin kiikutin taannoin viemisiksi isänpäivän kahvipöytään. Sain kaakun suhteen vapaat kädet, joten hylkäsin idean perinteisestä mansikkakakusta ja päätin kokeilla kookoksen ja papaijan yhdistelmää. Ruiskaus iloisia värejä ja trooppisia makuja synkeää syyspäivää piristämään... :-)

Maku oli ihan ok, mutta etenkin kakkupohjan rakenne vaatii vielä kehittelyä: taikinaan käyttämäni kookoshiutaleet vajosivat pohjalle ja tekivät siitä kovanpuoleisen, kun taas muutoin kakku oli vähän turhankin höttöinen. Harjoituksen puutetta havaittavissa, huokaus. Jos jollakulla on tiedossa hyvä kookoksella maustetun kakkupohjan ohje, niin vinkkejä otetaan kiitollisena vastaan!

2055647.jpg

Pohja:

5 munaa
3½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl kuumaa vettä
2½ dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kookoshiutaleita

Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi. Kuumenna vesi esimerkiksi vedenkeittimellä ja liruta se lähes kiehuvana vaahdon joukkoon, hämmentele samalla koko ajan. Yhdistä leivinjauhe jauhoihin ja siivilöi seos taikinan joukkoon. Lisää lopuksi kookoshiutaleet ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja kookoshiutaleilla jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia (tai kunnes on kypsä).

Täyte:

2 prk (à 425 g) papaijapaloja
3 liivatelehteä
1½ dl Flora Vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
½ dl kookosmaitoa

Kostutukseen:

ananastäysmehua

Hurauta puolet papaijapaloista soseeksi sauvasekoittimella, säästä toinen purkillinen. Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan vähintään viideksi minuutiksi. Vatkaa Flora Vispi pehmeäksi vaahdoksi, sekoita sen joukkoon tuorejuusto ja papaijasose ja makeuta sokereilla. Kuumenna kookosmaito kattilassa kiehumispisteeseen ja sulata sen joukkoon liivatteet, joista olet puristanut ylimääräiset vedet pois. Liruta hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana papaijavaahdon sekaan; sekoita samalla voimakkaasti.

Kakku on kätevä koota samassa vuoassa, jossa olet paistanut pohjan. Leikkaa kakkupohja kahtia, nosta toinen puolikas vuokaan ja kostuta ananasmehulla. Levitä pohjalle purkillinen papaijapaloja ja kaada niiden päälle kookos-papaijavaahto. Nosta varovasti ylempi kakkulevy vuokaan ja kostuta myös se mehulla. Siirrä kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi ja koristele sitten haluamallasi tavalla.