Pistaasipähkinän Piia oli leiponut niin herkullisen oloista marjapiirasta, että pitihän sitä päästä itsekin kokeilemaan hetimmiten. Viinimarjoista punaiset eivät noin niin kuin muuten kuulu lempimarjojeni joukkoon, mutta esimerkiksi tällaiseen muotoon jalostettuna ne maittavat paremmin kuin hyvin. : P Piiraspohjan ja täytteen vaniljainen makeus sopivat aivan loistavasti yhteen herukoiden kirpsakkuuden kanssa, nam! Pinnalle kävisivät herukoiden sijasta varmaankin hyvin myös jotkin muut marjat tai vaikkapa raparperipalat, kannattaa kokeilla erilaisia versioita.

Pohja:

125 g margariinia
2½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
1 dl vaniljajugurttia
1 muna

Sulata margariini ja jätä se jäähtymään. Yhdistä kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää niiden joukkoon jäähtynyt rasva, jugurtti ja kananmuna. Sekoita taikinaa vain sen verran, että se tasoittuu; älä siis vatkaa. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija noin 24-26 cm) tai irtopohjaiseen kakkuvuokaan.

Täyte:

1 muna
2 dl vaniljajugurttia
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Pinnalle:

2-3 dl punaherukoita

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada seos vuokaan pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle punaherukat ja paista piirasta 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30-35 minuuttia.