No en sitten malttanutkaan jättää laskiaispullia kokonaan väliin, vaikka tuli niitä teemaan sopivia muffineita leivottua. Pikkuisen nyt tietysti myöhästyin h-hetkestä, mutta mikäpä estää popsimasta kermatäytteisiä pullasia muulloinkin kuin liu-lau-laskiaisena? : ) Kiireisenä uranaisena (no okei okei, vähän väsähtäneenä kotiäitinä) päädyin tällä kertaa laiskiaisversioihin eli en pyöräyttänyt taikinaa itse vaan paistelin vain uunissa Pirkan pakastevehnäpullat kypsiksi. "Täydellinen pulla laskiaispullaksi", mainostetaan valmistajan sivuilla, mutta enpä tiedä: minusta laskiaisen herkkujen pitää olla oikein muhkean isoja ja semmoisia nämä eivät kyllä olleet. Saivat nyt kumminkin kelvata, tarkoitus kun oli lähinnä testailla erilaisia täytemakuja.



Raesokerittomissa pullissa oli perinteinen vadelmahillotäyte ja muissa sitten joko Jam It! -kookoshilloa taikka banoffee curdia. Pursotuksiin käytin vaahdotettua Flora Vispiä, jonka maustoin vaniljasokerilla ja purkillisella Valion vaniljarahkaa; parempaa olisi varmaan ollut ilman rahkalisäystä, mutta tulipahan sitäkin kokeiltua... Seuraavaksi täytynee sitten ruveta tuumailemaan, mihin tungen loput tuosta banaanitoffeetahnasta, nyt kun tuli purnukka avattua. Taannoin sainkin jo lukijoilta vinkkejä, että banoffee curd sopii esimerkiksi suklaisen kääretortun tai sitruunakuppikakkujen täytteeksi. Jos joku tietää sille muita hyviä käyttökohteita, niin saapi vihjaista! : )

Ja hei, täten julkisesti lupaan ja vannon kautta kiven ja kannon ja muiden tärkeiden asioiden, että ensi vuonna jätän pakastepullat rauhaan ja leivon laskiaisherkut ihan itse! Yritän ainakin parhaani. Katsotaan sitten, päätyvätkö pullat lopulta syötäviksi vaiko kenties biojäteastiaan... : D