Herätyskelloni piti soida tänään vasta kymmeneltä (kesäloma meneillään...), mutta pieni ja karvainen kissakelloni päättikin kiskoa emäntänsä ylös jo kuuden jälkeen :-) Aurinko paistoi ikkunan takana niin mukavasti, että en kisun ruokkimisen & viihdyttämisen jälkeen viitsinytkään enää kömpiä takaisin peiton alle, vaan otin jauhopussin esiin ja rupesin leipomaan aamuteen seuraksi juustosarvia. Tämän ohjeen olen napannut suunnilleen sellaisenaan Hellapoliisilta, vähensin vain suolan määrän puoleen.

Taikina:

150 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
4 dl juustoraastetta (käytin edam-emmentalia)
1,5 dl maitoa

Lisäksi:

kananmunaa voiteluun
unikonsiemeniä koristeluun

Lisää kuivat aineet pehmeän margariinin joukkoon ja nypi tasaiseksi massaksi. Kaada sekaan maito ja sekoita varovasti. (Tällä kertaa jouduin maidon lisäämisen jälkeen vielä laittamaan taikinaan lisää jauhoja, koska seos tuntui aivan liian löysältä kaulittavaksi. Olen kyllä saattanut vahingossa lorauttaa taikinaan joko liikaa maitoa tai liian vähän jauhoja, koska yritin leipoessa vahdata toisella silmällä kissan touhuja...)

Jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä kumpikin puolikas palloksi. Kaulitse pallot pyöreiksi levyiksi ja leikkaa levyt kahdeksaan sektoriin. Kääri kukin sektori sarveksi niin, että aloitat rullaamisen sektorin leveämmästä päästä, ja lopuksi taivuta sarvea hieman kaarelle.

Voitele leivinpaperille asetellut sarvet munalla ja koristele halutessasi esim. unikonsiemenillä. Paista uunissa 200 asteessa vajaat 15 minuuttia.

Näiden juustosarvien leipominen on suht nopeaa - ja selvästikin myös helppoa, koskapa onnistui jopa aamutuimaan silmät ristissä. Kuvassa juuri uunista otetut sarvet köllimässä aamuauringossa :-)

733156.jpg