Viime aikoina en ole tiiraillut ruokakauppojen hyllyjä ihan yhtä tarkkaan kuin aiemmin, joten moni kiva uutuus on varmaankin jäänyt tyystin huomaamatta. Nyt bongasin ostosreissulla tämän Valion kausituotteen, maustetun tiramisurahkan, jota piti toki oitis päästä testaamaan. : ) Rahka ei ehkä ihan täyttänyt odotuksiani, jotka kyllä olivatkin hitusen korkealla ("Ooh, tiramisua? Omnomnom!"). Väri miellytti kovasti silmää, mutta maku toi äkkiseltään mieleen lähinnä kahvijugurtin, jota pääsin joskus taannoin maistelemaan. Hmm... Ihan mukavaa vaihtelua kumminkin muihin rahkamakuihin, joten eiköhän tätä sesonkituotetta tule käytettyä syksyn mittaan vielä useamman kerran.

Ensimmäinen testipurkillinen päätyi - yllätys, yllätys - jälkkärirahkaksi. Kovasti samanoloinen resepti näytti muuten löytyvän myös rahkapurkin kyljestä. : )

Hedelmäinen tiramisurahka

2 dl kuohukermaa
200 g tiramisurahkaa
2 tl vaniljasokeria
2 päärynää
1 banaani

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka, mausta vaniljasokerilla. Kääntele joukkoon pieniksi kuutioiksi leikatut päärynät ja viipaloitu banaani; tuoreiden päärynöiden sijasta voit halutessasi käyttää tölkillisen säilykehedelmiä. Koristeeksi veistelin Fazerin Sinisestä pieniä rullia perunankuorimaveitsellä. (Näin jälkikäteen ajatellen suklaata olisi tietysti voinut myös rouhia sattumiksi rahkan joukkoon, namskis.)