Viime hetken päähänpistona pyöräytin aattoillan kahvipöytään Nutella-muffineita. Ei ehkä järin jouluinen vaihtoehto makumaailman puolesta, myönnettäköön, mutta kun kaikkia aineksia sattui sopivasti löytymään kaapista... :D Ohjeen nappasin Johan Åkerbergin Muffinsikirjasta.



Nutella-muffinit (noin 14 kpl)

100 g voita
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
3 munaa
2½ dl sokeria
1 dl maitoa
100 g (= n. ¾ dl) Nutellaa

Sulata voi ja jätä jäähtymään. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suolaripaus keskenään. Vatkaa kulhossa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon huoneenlämpöinen maito ja voisula. Siivilöi joukkoon kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.

Jaa paperiset vuoat muffinipellin kolosiin. Täytä 1/3 kustakin vuoasta taikinalla, lisää nokare Nutellaa ja lusikoi päälle lisää taikinaa. Kypsennä muffinit kullanruskeiksi 175-asteisen uunin keskitasolla, noin 20 minuuttia.

Nutella-kuorrute

100 g maustamatonta tuorejuustoa
175 g Nutellaa

Notkista huoneenlämpöinen tuorejuusto kulhossa esim. sähkövatkaimen avulla. Lisää joukkoon Nutella ja sekoita, kunnes kuorrute on pehmeää ja tasaista. Levitä jäähtyneiden muffinien päälle. Alkuperäisen reseptin mukaan muffarit olisi pitänyt viimeistellä hasselpähkinäkrokantilla, mutta sen tekemiseen ei aikani riittänyt, joten ripsuttelin pinnalle koristeeksi ihan vain hasselpähkinärouhetta. :)