Tunsin pakottavaa tarvetta testata uudemman kerran silikonista kahvikakkuvuokaani, koska ensimmäinen yritys ei päättynyt kaakun ulkonäön kannalta parhaalla mahdollisella tavalla. Suureksi harmikseni vuoka vei myös tämän toisen erän voiton, mutta ongelmat olivat sentään osittain erilaisia kuin viimeksi - ja vaihteluhan tunnetusti virkistää ;-) Tällä kertaa leipomus ei kohonnut toivomallani tavalla ja pohjakin taisi päästä reunoilta hieman tummumaan, koska tein kakun paistuessa ruokaa enkä muistanut kurkkia uuniin riittävän usein...

Niin tai näin, maku oli ihan ok - etenkin, kun vatkasin kakkupalasten seuraksi vaniljalla maustettua kermavaahtoa ja ripottelin vielä sen päälle Marianne Crushia.

807461.jpg

Kakun resepti on peräisin tuon epäonnen vuokani valmistajalta eli Iloleipureilta ja kuuluu näin:

Minttusuklaakakku

200 g voita
2½ dl sokeria
3 munaa
1 dl kermaviiliä
1½ dl Marianne Crush -rouhetta
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri huolellisesti valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sekaan kananmunat yksitellen, kunnolla vatkaten. Sekoita joukkoon kermaviili ja Marianne Crush. Yhdistä kuivat aineet keskenään, siivilöi ne taikinaan ja sekoita massa varovaisesti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa noin 50 minuuttia.