Pälkähti tuossa lauantaina päähän, että täytyyhän sitä kesäaikaan siirtymisen kunniaksi kakku pyöräyttää. Mitään kovin keväistä teemaa en viitsinyt valita, kun taivaalta on koko viikonlopun tupruttanut lunta ja maisema näyttää nyt talvisemmalta kuin aikoihin (byhyy). Niinpä päädyin tekemään kakusta kellon, jossa viisareita on juuri siirretty kello kolmesta tunnin verran eteenpäin, kohti kesää ja kärpäsiä.

Kuvaushetkellä oli sen verran hämärää, että suureksi harmikseni en onnistunut nappaamaan kaakusta yhden yhtä onnistunutta otosta. Onneksi kakku sentään näytti luonnossa vähän paremmalta kuin tuossa kuvassa ja - mikä toki tärkeintä - maku oli kohdillaan. : ) Kokeilin hieman soveltaa vanhaa tuttua Bailey's-kakun reseptiä ja maustoin täytteen eräältä laivareissulta mukaan tarttuneella Dooley's-toffeeliköörillä. Oikein hyvin tuntui sekin kakkuun istuvan, namskis!

Pohja:

14 kpl suklaapikkuleipiä (esim. Kantolan Safari-cookies)
30 g voita
1/4 dl kahvia

Hienonna pikkuleivät esim. monitoimikoneessa ja sekoita murusten joukkoon sulatettu voi ja kahvi. Peitä irtopohjavuoan (noin 20 cm) pohja leivinpaperilla ja taputtele keksiseos sen päälle tasaiseksi kerrokseksi.

Täyte:

3 liivatelehteä
2½ dl Flora Vispiä
1 prk (250 g) mascarponea
1½ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl Dooley'sia

Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi ja sekoita sen joukkoon mascarpone ja sokerit.

Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan Dooley'siin. Anna liivateseoksen jäähtyä hieman ja liruta se sitten ohuena nauhana muiden ainesten joukkoon, sekoita samalla huolellisesti. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle, peitä vuoka foliolla ja siirrä se jääkaappiin. Anna kakun hyytyä yön yli.

Koristele valmis kakku haluamallasi tavalla. Kellotaulun voit rakentaa pursottamalla valkosuklaasta numerot Toffifee-makeisten päälle ja asettelemalla suklaatikut viisareiksi. Toffeenamut rupeavat ennen pitkää hieman sulamaan kakun päällä, joten koristelu kannattaa hoitaa vasta juuri ennen tarjoilua. Tuo Toffifee-idea ei muuten ole omien harmaiden aivosolusteni tuotantoa vaan olen joskus nähnyt netissä (missä lie) uudenvuoden kellokakun, jossa oli käytetty noita samaisia karkkeja.

Lumikki-palleroista ei kesäaikaan siirtyminen paljon hetkauttanut, ihan samalla lailla pötkötyttää kuin aina ennenkin. Kuvassa neiti kellii omalla vaaleanpunaisella tyynyllään. <3