Aamu valkeni tänään niin syksyisen synkeänä, että päätin tehdä päivän piristykseksi pannukakkua. Pääsin samalla vihdoin kokeilemaan eräästä toisesta blogista löytämääni "rokkiväsymyspannarin" reseptiä, johon iskin silmäni jo aikoja sitten. Hyvää tuli tälläkin ohjeella, joten isot kiitokset Cebicin keittiöön vinkistä! :-)

904463.jpg

200 g kermaviiliä
4 dl maitoa
4 munaa
2½-3 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
3 rkl öljyä

Sekoita keskenään kermaviili, maito ja munat. Lisää mukaan jauhot vähitellen pienissä erissä ja vatkaa taikina tasaiseksi. Mausta sokerilla, vaniljasokerilla ja suolalla. Jätä taikina turpoamaan noin puoleksi tunniksi ja sekoita sitten joukkoon öljy.

Paista pannukakku leivinpaperilla peitetyllä uunipellillä. Itse kokeilin alkuperäisessä ohjeessa mainittua lämpötilaa 225 astetta, ja pannari kypsyi suunnilleen 20 minuutissa. Vähältä kyllä piti, ettei pinta päässyt kärähtämään turhankin tummaksi, joten ainakin meidän uunissamme 200 asteen lämpötila olisi varmaan ollut sopivampi.

Pannukakku sai tänään seurakseen vaahterasiirappia (aina yhtä herkullista!) sekä vaniljasokerilla ja kanelilla maustettua kermavaahtoa. Sitten vielä kynttilä palamaan ja mukiin kuumaa teetä, niin johan alkoi syksy maistua paremmalta :-)