Meidän poppoo vietti pääsiäispyhät lumisissa kesämökkimaisemissa. Autoon pakattiin puoli omaisuutta, kissa, pikkumies ja ratin taakse se vähän isompi, mutta tietokone nettiyhteyksineen jäi Ouluun kotia vahtimaan. Reissu tiesi siis meikäläiselle neljän päivän vieroituskuuria ruokablogeista, kääk! Perillä onneksi selvisi, että hätä ei ollutkaan tämän näköinen: kaapista löytyi ilokseni pari mökille tuotua keittokirjaa ja vino pino vanhoja Yhteishyvän ruokaliitteitä, joten sain kuin sainkin viettää osan pääsiäisestä nenä kiinni resepteissä. : ) Eräästä neljän vuoden takaisesta Yhteishyvästä bongasin ohjeen nopeasti valmistuvaan karkkivaahtoon, jota piti oitis päästä kokeilemaan. Täytyy sanoa, että oli oikein onnistunut kokeilu. : P Tähän voisi varmaan hyvin käyttää myös Amerikan pastilleja, jos ei tuo niiden ranskalaisserkkujen piparminttuinen maku oikein miellytä.



Karkkivaahto

1 dl ranskalaisia pastilleja
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
½ dl suklaakastiketta
1 banaani

Rouhi pastillit karkeaksi rouheeksi. (Minä käytin tarkoitukseen pakastepussia ja puista lihanuijaa, mutta toki homma hoituu myös terävän veitsen avulla, jos vain aikaa ja kärsivällisyyttä riittää...) Vatkaa vaniljakastike napakaksi vaahdoksi ja lisää sekaan suklaakastike. Kääntele joukkoon paloiteltu banaani ja pastillirouhe ja nosta sitten vaahto hetkeksi jääkaappiin vetäytymään. Jaa jälkkärikippoihin ja koristele kukin annos muutamalla pastillilla.