Nyt joudun kyllä ihan pikkiriikkisen verran kehumaan itseäni, tuli nimittäin kehiteltyä aika kiva resepti tuossa viikonlopun aikana :-) Kauppareissulta tarttui taannoin mukaan sellainen supersöpö lasten muffinssivuoka, jolla saa tehtyä kerralla 12 minikokoista muffaria. Uutta vuokahankintaa piti tietysti päästä testaamaan mahdollisimman pian ja - mikä lie mielenhäiriö iskenyt, hih - päätin vaihteeksi tehdä makeiden leipomusten sijasta suolaista purtavaa.

Tähän kokeiluuni olen kovin tyytyväinen, joten vastaavanlaisia cocktailpaloja tulen luultavasti jatkossa tyrkyttämään vieraalle jos toisellekin. Nämä ovat mukavia pieniä naposteltavia illanistujaisiin tai sunnuntain kahvihetkelle - ja eiköhän näitä vähän hienommissakin pirskeissä kehtaa tarjota, vai mitä tuumaatte?

1791320.jpg

Ruohosipuli-juusto-cocktailpalat (12 kpl):

1 muna
½ dl (tai vähän yli) Valion 3 juustoa -ruokakermaa
½ dl juoksevaa margariinia
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1½ dl emmental-raastetta
tuoretta ruohosipulia
yrttitarhan maustesekoitusta (Santa Maria)
suolaa

Vatkaa kananmunan rakenne rikki kulhossa. Mittaa joukkoon ruokakerma, juokseva margariini sekä jauhojen ja leivinjauheen seos ja sekoita tasaiseksi. Lisää juustoraaste ja mausta lopuksi oman maun mukaan silputulla ruohosipulilla, yrttimaustesekoituksella ja ripauksella suolaa.

Voitele muffinssipellin koloset kevyesti ja jaa taikina niihin pikkulusikan avulla. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 12-14 minuuttia. Kumoa cocktailpalat vuoasta, kun ne ovat hieman jäähtyneet.

Koristelutahna:

½ dl kuohukermaa
75 g ruohosipulituorejuustoa

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita tuorejuusto huolellisesti sen joukkoon. Pursota tahnasta pienet ruusukkeet jäähtyneiden cocktailpalojen päälle.