Huomio, kaikki juustokakkujen ja/tai irlantilaisen kermaliköörin ystävät! Tässäpä ohje, jota ei kannata jättää kokeilematta:
Pohja:
200 g Digestive-keksejä (noin 14 kpl)
75 g voita
Murskaa keksit muruiksi ja sekoita ne sulatetun rasvan joukkoon. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja taputtele keksiseos tasaiseksi kerrokseksi sen päälle.
Täyte:
3 liivatelehteä
1 dl Baileysiä tai muuta vastaavaa kermalikööriä (itse käytin Saint Brendan'sia)
2 dl kuohukermaa
400 g mascarponea
160 g (eli noin 2,6 dl) tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin kymmeneksi minuutiksi ja liuota ne sitten likööriin, jonka olet kuumentanut kiehumispisteeseen asti. Vatkaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita siihen mascarpone, tomusokeri ja vaniljasokeri. (Vaniljasokerin voit halutessasi korvata yhden vaniljatangon siemenillä; itse en yleensä viitsi ostaa kallista tankoa, koska vaniljasokeri ajaa mielestäni suunnilleen saman asian.)
Liruttele jäähtynyt liivateliemi ohuena nauhana muiden ainesten joukkoon, sekoita koko ajan huolellisesti. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään yön ajaksi.
Tuon ihanan täytteen ohjeen löysin aikoinaan blogista nimeltä Pastanjauhantaa, joten suurkiitokset sinne! Tämä on ehdottomasti yksi herkullisimpia juustokakkuja, joita olen päässyt maistamaan, ja täyte tuntuu mascarponen ansiosta mukavan pehmoiselta suussa. Tätä on aina välillä ihan pakko päästä popsimaan :-)
Kommentit