Kippari-Kallelle ja muille pinaattiherkkujen ystäville pannari on oiva vaihtoehto silloin, kun ei ole aikaa tai intoa seisoskella lieden ääressä. Mutta jos ei ole kiire minnekään, niin minä teen pinaatista vielä mieluummin lettuja. Rrrakastan niitä rapeita pitsireunoja, joilla hyvin onnistuneet letut on varustettu! Olen nyt pari kertaa testannut Kotivinkistä löytämääni neuvoa, jonka mukaan paistamisessa kannattaa käyttää sekä voita että öljyä; näin saa kuulemma hyödynnettyä kummankin parhaat puolet. Letuista on tullut kahden rasvan voimin niin ihania, että ei tuo vihje taida ihan perätön olla. :)Pinaattiletut

1 ps (150 g) pakastepinaattia
5 dl maitoa
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
voita ja rypsiöljyä paistamiseen

Sulata pinaatti pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi ja anna tekeytyä 15-30 minuuttia. Kuumenna paistinpannulla nokare voita ja tilkka öljyä. Kun voi on kunnolla sulanut, kaada pannulle sopiva määrä taikinaa ja paista lettu molemmin puolin. Lisää rasvaa tarvittaessa. Tarjoile pinaattiletut puolukkahillon tai -survoksen kanssa.

PS. Kansalaiset, medborgare, seuraa tärkeä tiedote! Vuodatus.net on lähiaikoina siirtymässä kokonaan uudelle alustalle - jippii! ja hui! - ja siihen liittyen blogit joutuvat keskiviikosta 23.1. alkaen telakalle noin viikon ajaksi. Ymmärtääkseni blogit ovat myös käyttökatkon aikana luettavissa, mutta kommentoiminen saati uusien juttujen lisääminen ei onnistu. Tilanteen (toivottavasti suotuisaa) kehittymistä voi seurata Vuodatuksen Facebook-sivulla. Joudun siis kotvaksi pakkolomalle bloggailusta, mutta palataan herkkureseptien pariin taas mahdollisimman pian, viimeistään helmikuussa! :)