951265.jpg

Peruslihapullataikinaa voi maustaa mielensä mukaan lukemattomilla eri tavoilla. Tänään päätin kokeilla tällaista porkkanaista versiota:

1 dl korppujauhoja
2 dl ruokakermaa
1 sipuli
2 keskikokoista porkkanaa
1 muna
400 g jauhelihaa
2 tl jauhelihamaustetta
1 tl rakuunaa

Mittaa korppujauhot kulhoon, lisää kerma ja jätä imeytymään. Hienonna sipuli ja pehmitä sitä hetki öljyssä pannulla. Kuori ja raasta porkkanat. Lisää korppujauhoseokseen muna, jauheliha, sipuli ja porkkanaraaste. Mausta jauhelihamausteella ja rakuunalla. (Noilla ohjeessa mainituilla määrillä pyöryköistä tuli melko mietoja, joten mausteita voi halutessaan ripsutella taikinaan huomattavasti enemmänkin. Avokki olisi kuulemma kaivannut käyttämieni mausteiden kaveriksi vielä pippuria.)

Muotoile taikinasta kostutetuin käsin isohkoja pyöryköitä ja asettele ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paista 225 asteen lämmössä 20-25 minuuttia.

Pyörykät saivat tällä kertaa seurakseen lautaselle punajuuri-perunakiusausta sekä öljytilkassa paistettuja ja suolalla maustettuja keltaisia porkkanoita ja parsakaalia.