keskiviikko, 7. maaliskuu 2012
Pestomuffinit
Pestomuffinit (n. 16 kpl)
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
(½ tl suolaa)
75 g voita
2 munaa
200 g turkkilaista jugurttia
½ dl maitoa
1 dl juustoraastetta
1 dl vihreää pestoa
Yhdistä jauhojen joukkoon leivinjauhe ja halutessasi ripaus suolaa; itse jätän ensi kerralla suolan pois, nyt muffineista tuli jo melkein liian suolaisia omaan makuuni. Sekoita keskenään sulatettu voi, kananmunat, jugurtti ja maito. Yhdistä sitten nämä kaksi seosta ja hämmennä varovasti sekaisin. Kääntele lopuksi joukkoon juustoraaste.
Täytä muffinipellin koloset paperisilla vuoilla ja jaa taikina niihin taikka suoraan voidellun pellin syvennyksiin. Minulla on tapana käyttää yleensä paperivuokia, kuten kuvasta taas näkyy, mutta monesti suolaiset muffinit jäävät paperiin ärsyttävästi kiinni - ja niin tekivät myös nämä pestoiset yksilöt. Eli seuraavaksi ehkä kokeilen kerrankin eri tavalla... : ) Paina öljytyllä sormella muffineihin keskelle kuopat ja lisää niihin teelusikallinen pestoa. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Kommentit