No niin, koto-Suomessa ollaan jälleen! Heipä hei kaikille pitkästä aikaa ja herkkujentäyteistä alkanutta vuotta! Ulkoilma on täällä meillä päin nyt nelisenkymmentä astetta kylmempää kuin mihin ehdin ulkomailla tottua, joten kirmailu raittiissa talvisäässä ei suoraan sanottuna ihan hirmuisesti houkuta. Meininki on vähän semmoinen, että villasukat jalkaan, teemuki kouraan ja sohvalle kevättä odottelemaan. ; D Kuvia ja tunnelmia palmujen katveesta on luvassa tuonnempana, kunhan ennätän käydä matkalla räpsityt noin 1400 (!) otosta läpi; tässä digikamera-aikakaudessa on kyllä eittämättä omat huonotkin puolensa... Nyt kuitenkin uutta reseptiä kehiin, vihdoin ja viimein!

Viikonlopun herkuksi leivoin kahvikakkua Cake Dreamin Maaritilta löytämälläni ohjeella. Rrrakastan kardemumman tuoksua, joten tätä oli pakko päästä kokeilemaan! Kakkuun tulee aika paljon sokeria ja ilmeisesti siitä johtuen pinta saa tuommoisen hieman tummemman värin; vaaleamman version resepti löytyy esimerkiksi täältä. Tarkoitus oli lopuksi hunnuttaa koko komeus tomusokerilla (eikä vain tuota yhtä kulmaa), mutta sokeripaketti olikin melkeinpä tyhjää täynnä. Milloinhan sitä oppisi tarkistamaan kaappien sisällön ennen kuin ryhtyy tuumasta toimeen... Onneksi koristevarastosta löytyi noita pieniä lumihiutalerakeita, ihan kivasti nekin tuohon päälle sopivat. Uunissa muuten tälle kakkuyksilölle kävi perinteisesti: keskiosa kohosi enemmän kuin reunat ja pinta pääsi vähän repeämään. Tiedä häntä sitten, mistä moinen johtui. Ensi kerralla kokeilen ainakin a) kerman lämmittämistä ennen taikinaan lisäystä (nyt hulautin sen sekaan suoraan jääkaapista, kun kaikki muut ainekset olivat huoneenlämpöisiä) ja b) pikkuisen alhaisempaa paistolämpötilaa. Tekisi mieli ottaa uusi yritys jo ihan lähipäivinä - ei kai nyt yhden onnistuneen kahvikakun leipomisen pitäisi niin vaikeaa olla! : ) Asiasta kolmanteen: muistakaahan osallistua ARVONTAAN, vielä ehtii!

Kardemummakakku

2 munaa
3 dl sokeria
2½ dl kermaa
1½ dl sulatettua voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
½ tl suolaa

Sekoita kulhossa kananmunat, sokeri, kerma ja ja voisula (vatkaaminen ei siis ole tarpeen!). Siivilöi joukkoon keskenään yhdistetyt kuivat aineet ja sekoita taikina varoen tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 50-60 minuuttia.