Nyt kun ollaan ehditty marraskuun puolelle, niin voi jo hyvin ruveta testailemaan jouluisia reseptejä, eikös juu? Aika moni arvontaan osallistunutkin on vastauksessaan maininnut, että joulun odottelu piristää kummasti ankeaa syksyä... Oli kyllä aivan mahtavaa päästä piiitkän tauon jälkeen nakertamaan piparkakkutaikinaa ja nuuhkimaan uunista tulvivaa joulun tuoksua, aah! Seuraavaksi on varmaan pakko saada glögiä ja riisipuuroa, nyt kun on kerran vauhtiin päästy. :-)

Tämän ihanan tuoksuvaisen kakun ohje löytyi Maku-lehden reseptiarkistosta. Oli muuten ensimmäinen kerta (muttei takuulla viimeinen!), kun tein juustokakun uunissa paistamalla; tähän asti on tullut aina turvauduttua liivatelehtiin ja jääkaappiin. Kakku on tosi vaivaton ja nopea valmistaa - etenkin jos pohjataikinan käy hakemassa valmiina kaupan pakastealtaasta, hih. Makuun myös tykästyin siinä määrin, että tätä herkkua saattaa hyvinkin olla meillä tarjolla kahvipöydässä tulevana jouluna. :-D

2034202.jpg

Pohja:

noin 250 g valmista piparkakkutaikinaa

Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla; minulla oli taas vanha tuttu kakunpaistovehje käytössä eli vuoan halkaisija 24 cm. Kaulitse piparitaikinasta vuoan pohjan kokoinen levy ja nosta se vuokaan. (Jos taikinaa jää yli, pistele se poskeen - nam! - tai paista siitä pieniä piparkakkuja koristeeksi kakun päälle.)

Täyte:

400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 munaa
1½ dl fariinisokeria (tiukasti mittaan puristettuna)
1 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia

Mittaa kaikki täytteen ainekset kulhoon, sekoita ja kaada vuokaan pohjalevyn päälle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Jäähdytä kakku jääkaappikylmäksi ennen tarjoilua ja koristele esimerkiksi pipareilla ja ananaskirsikoilla.