Tästä sunnuntaista tuli näköjään kookospäivä... Selailin tuossa eräänä iltana vanhoja Yhteishyvän Ruokalehtiä ja törmäsin helppoon kookoskastikkeen ohjeeseen. Siitäpä siis idea tämän päivän jälkiruokaan:

Kookoskastike

2,5 dl kookoskermaa
2 dl maitoa
1 munan keltuainen
1 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Mittaa kattilaan kaikki ainekset vaniljasokeria lukuun ottamatta ja vatkaa sekaisin. Kuumenna kastike kiehumispisteeseen saakka (mutta älä anna sen kiehua); muista sekoitella koko ajan! Kun seos on saennut, nosta kattila pois liedeltä ja mausta kastike vaniljasokerilla.

Anna jäähtyä hetken aikaa ja nautiskele hedelmien kera. Meillä oli tänään tarjolla banaania, siemenettömiä viinirypäleitä, mangoa (purkista) ja nektariinia.

739529.jpg

Kastike oli kyllä pienen kotiraatimme mielestä oikein hyvää, mutta kookos maistui minun makuuni hieman liian vienosti - tuntui kuin olisi pikemminkin vaniljakastiketta popsinut. Onko kellään ehdottaa mitään toista makean kookoskastikkeen ohjetta, jota voisin kokeilla? Ripottelin omaan annokseeni kasan kookoshiutaleita lisämakua antamaan, mutta jälkkärin rakenne tuntui suussa mukavammalta ilman niitä...