Pelastettujen kuvatiedostojen joukosta löytyi muutamia tammikuussa napsittuja kakkukuvia. Aika kauan sain pitää mietintämyssyä päässä, mutta nyt pitkällisten pohdintojen jälkeen olen melko varma, että kuvauksen kohteena oli banaani-mascarponekakku; en kuitenkaan vanno kautta kiven enkä kannon... : D Alla olevalla ohjeella olen joka tapauksessa pari kertaa leiponut kaakkua ja voin sitä suositella teille muillekin kokeiltavaksi. Ohjeen olen napannut joskus talteen Kotikokki.netistä, kiitokset sinne!

Pohja:

150 g voita
3 dl sokeria
2 munaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl kanelia
2 isoa banaania
½ dl kylmää vahvaa kahvia

Vaahdota voi ja sokeri ja vatkaa sitten kananmunat yksitellen joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kääntele joukkoon soseutetut banaanit ja kahvi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm) ja kypsennä uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti. Jätä pohja jäähtymään.

Täyte:

2 dl kuohukermaa
1 prk mascarponea
1 dl tomusokeria
(kinuskikastiketta)
(1 banaani)

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon mascarpone ja tomusokeri. Halkaise kakku ja kostuta tarvittaessa esim. maidolla. Levitä pohjalle puolet täytteestä ja nosta kakun kansi päälle; itse laitoin väliin myös kinuskikastiketta lisämakua antamaan ja banaaniakin sinne voisi hyvin viipaloida. Päällystä kakku lopulla mascarponevaahdolla ja anna tekeytyä viileässä seuraavaan päivään. Koristele haluamallasi tavalla ennen tarjoilua.

Lopuksi pieni tehtävä: etsi kuvista yksi eroavaisuus... : D