Kondensoitua maitoa ja banoffee-tortun valmistusta on tainnut kokeilla jo valtaosa leivontakärpäsen puraisemista bloggaajista, ja viimein liityin minäkin joukkoon sankkaan. Ohjeistusta katsoin tällä kertaa Ullalta, isot kiitokset sinne! Banoffeesta tuli odotetusti oikein hyvää, mutta todella todella makeaa; tätä ei siis välttämättä kannata (= ei olisi kannattanut) leipoa, jos sattuu olemaan koko viikonlopun yksin kotona eikä ole edes vieraita tulossa... ; D
Jokos muuten kaikki ovat muistaneet osallistua ARVONTAAN? Vielä on muutama tunti aikaa käydä jättämässä kommentti, jolla saattaa voittaa paketillisen mukavia vaaleanpunaisia asioita. : )
Pohja:
300 g suklaapäällysteisiä Digestive-keksejä
100 g voita
Täyte:
397 g kondensoitua maitoa
2 banaania
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
kaakaojauhetta
Irrota maitopurkista etiketit ja laita se vesikattilaan kiehumaan miedolla lämmöllä. Noin kolmen tunnin kuluttua purkin sisältö on sopivasti tiivistynyt ja muuttunut toffeemaiseksi. Lisää kattilaan aina välillä vettä tarpeen mukaan, jotta säilyketölkki pysyy koko ajan veden peitossa. Toffeen valmistumista odotellessa tee valmiiksi tortun pohja: Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Peitä irtopohjavuoan (halkaisija noin 20 cm) pohja leivinpaperilla ja taputtele keksiseos vuoan pohjalle ja hieman reunoille. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
Kolmen tunnin keittämisurakan jälkeen avaa maitopurkki varovasti, älä polta sormia! Kaada valmis toffee kakkupohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi ja siirrä jääkaappiin, kunnes täyte on jäähtynyt. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla, pilko banaanit. Levitä toffeen päälle puolet banaaniviipaleista, peitä kermavaahdolla ja koristele sitten kakun pinta lopuilla banaaneilla. Sihtaa päälle kaakaojauhetta ja tadaa, valmista tuli! Sitten vain kahvi tippumaan... : P
Kommentit