Kaikkien pääsiäisherkkujen jälkeen vaihteeksi arkista perusruokaa. Tämän ohjeen olen joskus napannut talteen Yhteishyvästä, pari pientä muutosta vain tein alkuperäiseen reseptiin: käytin vuokaan vain puolikkaan lenkin kokonaisen sijasta (enempää ei vuoan reunoille olisi mahtunutkaan) ja oliivit - yök - jätin kokonaan pois (myönnetään, olen ronkelimpi kuin kaksivuotias veljenpoikani ;-).

1404293.jpg

Maanantain makkaravuoka

1 pss (500 g) peruna-sipulisekoitusta
2 dl maitoa
200 g kevytsulatejuustoa
2 rkl sinappia
½-1 tl timjamia
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
250 g lenkkimakkaraa
2 tomaattia
juustoraastetta

Levitä peruna-sipulisekoitus jäisenä uunivuokaan. Kuumenna maito ja sulata juusto sen sekaan. Mausta seos sinapilla, timjamilla, pippurilla ja suolalla ja kaada vuokaan perunoiden päälle. Kypsennä uunissa 225 asteen lämmössä kymmenisen minuuttia.

Leikkaa makkara viipaleiksi ja tomaatit ohuehkoiksi lohkoiksi. Lado makkarat ja tomaatit limittäin vuokaan perunoiden päälle ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Nosta vuoka takaisin uuniin noin 15 minuutiksi.