sunnuntai, 29. huhtikuu 2012
Lemon posset
Lemon posset (4 annosta)
4 dl kuohukermaa
1½ dl sokeria
1 dl sitruunan mehua
Purista sitruunoista mehu ja tarvittaessa siivilöi se. Mittaa kerma ja sokeri pieneen kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen kiehuvaksi ja keitä sitten keskilämmöllä kolmisen minuuttia, edelleen hämmennellen. Nosta kattila pois liedeltä ja sekoita sitruunan mehu joukkoon. Kaada seos neljään pieneen lasiin, peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi. Koristele annokset ennen tarjoilua tuoreilla vadelmilla ja sitruunamelissan lehdillä. Vadelmien tilalle käyvät mainiosti monet muutkin marjat tai hedelmät - ja jos haluat tarjota jälkiruoan oikein perinteiseen tyyliin, niin loihdi lemon possetin seuraksi vielä mureita pikkuleipiä.
Kommentit