Nyt se kuulkaas löytyi, jälkkärien jälkkäri! Meillä vietettiin eilen grillikauden avajaisia aurinkoisessa säässä ja hyvässä seurassa. Oli possua, kanaa, maissia, kesäkurpitsaa, halloumia, juustolla täytettyjä ja pekoniin kääräistyjä herkkusieniä, välijälkiruokana kahvia ja valkosuklaamutakakkua. Ja sitten tämä uusi ihastukseni, lemon posset. Rakkautta ensilusikallisella! Jaksan vieläkin ihmetellä, miten voi niin vähistä aineksista saada jotakin niin mahtavaa aikaiseksi. Kirpeää ja makeaa, kevyttä ja täyteläistä, samettisen suloista. Minä törmäsin lemon possetiin ensimmäisen kerran pari viikkoa sitten Nannan blogissa (eli iso kiitos sinne vinkistä!), alta löytyvän reseptin nappasin Glorian ruoka&viini -lehdestä. Kokeilkaa tekin ja ihastukaa!



Lemon posset (4 annosta)

4 dl kuohukermaa
1½ dl sokeria
1 dl sitruunan mehua

Purista sitruunoista mehu ja tarvittaessa siivilöi se. Mittaa kerma ja sokeri pieneen kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen kiehuvaksi ja keitä sitten keskilämmöllä kolmisen minuuttia, edelleen hämmennellen. Nosta kattila pois liedeltä ja sekoita sitruunan mehu joukkoon. Kaada seos neljään pieneen lasiin, peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi. Koristele annokset ennen tarjoilua tuoreilla vadelmilla ja sitruunamelissan lehdillä. Vadelmien tilalle käyvät mainiosti monet muutkin marjat tai hedelmät - ja jos haluat tarjota jälkiruoan oikein perinteiseen tyyliin, niin loihdi lemon possetin seuraksi vielä mureita pikkuleipiä.