Näin joulun lähestyessä alkaa varmaan olla korkea aika esitellä kakku, jonka leivoin tänä vuonna isänpäiväksi eli jo yli kuukausi takaperin. (Tunnun käyvän vähän hitaalla nyt syksyn ja talven pimeinä kuukausina... : ) Kaakusta tuli suorastaan yllättävän hyvää, tätä tulee varmasti tehtyä toistekin! Resepti on napattu talteen ET-lehdestä.

Pohja:

3 munaa
1½ dl sokeria
¾ dl perunajauhoja
1¼ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija noin 27 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahdon joukkoon, sekoita varoen tasaiseksi. Lusikoi taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa 25-30 minuuttia. Kumoa kakkupohja jäähtymään.

Täyte:

4 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
250 g maitorahkaa
2 dl kinuskikastiketta
1 dl omenamehua

Kostutukseen:

omenamehua

Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta sokereilla, lisää rahka ja kinuskikastike. Kuumenna omenamehu ja liuota puristetut liivatteet sen joukkoon. Anna liivateseoksen jäähtyä hieman ja liruta se sitten ohuena nauhana muiden ainesten joukkoon, sekoita samalla huolellisesti.

Kakku on kätevä koota samaan vuokaan, jossa paistoit pohjan. Leikkaa pohja kahteen osaan ja asettele toinen puolikas vuokaan. Kostuta omenamehulla. Levitä päälle rahkatäyte ja paina toinen kakkulevy kanneksi. Peitä kelmulla ja anna kakun hyytyä viileässä yön yli.

Pinnalle:

2 dl puolukkahilloa
2 dl puolukoita
1 dl hyytelösokeria
2 dl omenamehua

Levitä kakun päälle puolukkahilloa ja puolukoita. Kuumenna mehu kattilassa kiehuvaksi ja lisää hillosokeri. Anna jäähtyä muutama minuutti ja lusikoi sitten neste puolukoiden päälle. Nosta kakku jääkaappiin vetäytymään ainakin tunnin ajaksi. Halutessasi voit vielä pursotella reunoille kermavaahtoa.