Tämäntyyppiset suolaiset piirakat ovat siitä mukavia, että niiden tekemisessä ei kauan nokka tuhise - eikä kyllä syömisessäkään, hih. Tuo kuvan kinkkupiirakkakin valmistui sillä välin, kun vieraat jo istuivat olohuoneessa; leipomista kyllä nopeutti tällä kertaa se, että avokki oli kiltti ja avusti keittiöpuuhissa. (Kiitos!)

1051287.jpg

Pohja:

Piirakan pohjan tein jälleen juustoisesta voitaikinasta eli tällä vanhalla hyväksi havaitulla reseptillä:

150 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
3 rkl vettä
1 dl juustoraastetta

Sekoita käsin nyppien pehmeä voi, jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää seokseen vesi ja juustoraaste. Painele taikina pyöreän piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Laita paistumaan 225 asteeseen 10 minuutiksi ja tee sillä välin täyte.

Täyte:

2 munaa
2 dl ruokakermaa
1 rkl vehnäjauhoja
3-4 dl juustoraastetta
75-100 g korppukinkkua
1/2 oranssi paprika

Sekoita kulhossa keskenään kananmunat, kerma ja jauhot. Lisää joukkoon juustoraaste, suikaloitu kinkku ja pieniksi paloiksi leikattu paprika. Kaada seos piirakkapohjan päälle ja laita piirakka takaisin uuniin vielä noin 15 minuutiksi tai kunnes täytteen pinta saa hieman väriä.