Tämä juustoinen paistos sopii sellaisenaan pääruoaksi jonkin raikkaan salaatin kera nautittuna, mutta uskoisin, että passaa mainiosti myös vaikkapa lihapullien lisukkeeksi. Ohjeen nappasin Maittavat uuniruoat -kirjasta. Paistos tuntui pikkaisen kuivakalta, kun suu on tottunut niihin meheviin suomalaistyylisiin makaronilaatikoihin. Jotain nestettä voisi siis reseptiin halutessaan lisätä; ehkä vaikka sitä Valion 3 juuston ruokakermaa, niin saataisiin aikaiseksi kaikkiaan kuuden juuston paistos... ; )

Kolmen juuston paistos

400 g pennepastaa
1 rkl oliiviöljyä
2 munaa
350 g ricottajuustoa
tuoretta basilikaa
100 g mozzarellaraastetta
70 g parmesaaniraastetta
suolaa
mustapippuria

Kuumenna iso kattilallinen vettä kiehuvaksi. Lisää ripaus suolaa, oliiviöljy ja pasta; keitä 8-10 minuuttia eli kunnes pasta on al dente. Valuta pasta. Vatkaa kulhossa kananmunien rakenne rikki ja sekoita niiden joukkoon ricotta. Mausta seos makusi mukaan suolalla ja pippurilla.

Kauho puolet pastasta ison, kevyesti voidellun uunivuoan pohjalle ja lado päälle basilikanlehtiä. Lusikoi päälle puolet ricottajuustoseoksesta. Ripottele pinnalle mozzarellaraaste ja basilikanlehtiä. Levitä päälle loppu pasta ja loput ricottaseoksesta. Ripottele viimeiseksi pinnalle parmesaaniraaste.

Paista 190-asteisessa uunissa noin puoli tuntia, kunnes juustokuorrute on saanut kauniin värin. Koristele tuoreilla basilikanlehdillä ja tarjoile heti.