Täytetty jauhelihamureke on siitä mukava ruoka, että sen sisään voi kätkeä kaikenlaista sen mukaan, mitä kaapista sattuu löytymään ja mitkä maut itseä miellyttävät. Tällä kertaa kokeilin tällaista reseptiä:

Juusto-paprikatäytteinen mureke

500 g paistijauhelihaa
1 dl maustettua korppujauhoa
2 dl ruokakermaa
1 muna
1 sipuli
100 g kantarellituorejuustoa
3/4 oranssi paprika

Mittaa kulhoon korppujauhot ja sekoita joukkoon kerma ja muna. Anna turvota kymmenisen minuuttia. Lisää seokseen jauheliha sekä pieneksi pilkottu ja pikaisesti kuullotettu sipuli. Sekoita tasaiseksi.

Siirrä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja taputtele suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Nostele levyn päälle tuorejuusto nokareina ja paloiteltu paprika.

742607.jpg

Tein tämän murekkeen kanssa niin, että laitoin juustot ja paprikat levyn toiselle reunalle ja käänsin sitten toisen puoliskon täytteiden päälle, suljin reunat ja muotoilin sopivaksi pötkyläksi. Toinen vaihtoehto olisi levittää täytteet tasaisemmin koko taikinalevylle ja kääriä se sitten leivinpaperin avulla tiukaksi rullaksi.

Paista mureketta 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia ja tarjoa esimerkiksi pastan ja rakuunaporkkanoiden kanssa. Murekkeesta tuli tällä ohjeella sopivan mehevää, kannattaa kokeilla!

742605.jpg