Ihan ensin se tärkein ja kiinnostavin juttu eli arvonnan voittaja! : ) Onnettaren virkaa sai jälleen toimittaa vanha tuttu satunnaislukugeneraattori, joka hetken mietittyään päätyi palkitsemaan kommentoijan numero 18. Makoisan vapun takaava donitsipelti lähtee siis Kanelikorvien Annukan keittiöön, onnea! Ja kiitoksia myös kaikille muille osallistujille, kannustavaa palautetta tuli kovasti ja muutamia hyviä cocktailpalavinkkejäkin, joihin varmastikin palaan tässä lähikuukausina. Ja sitten arvonta-asioista ruokahommiin...

Nimittäin Ruokahommien Janna oli pari päivää sitten laatinut niin vakuuttavan myyntipuheen leipomalleen suklaamoussekakulle, että en millään malttanut olla kokeilematta reseptiä saman tien. Herkkusuu mikä herkkusuu... : ) Täytteeseen on tarkoitus käyttää jotakin oikein laadukasta tummaa suklaata, vähintään 70-prosenttista. Itse olen aina ollut enempi fazerinsinis-ihmisiä enkä ole ihan tottunut moisiin kaakaopitoisuuksiin, joten sujautin kakkuun varmuuden vuoksi ripauksen enemmän sokeria kuin Jannan ohjeessa oli mainittu. Heti ensimmäisen maistelukierroksen jälkeen totesin, että reilumminkin olisin lisämakeutusta voinut laittaa taikka vaihtaa suklaan sittenkin aavistuksen miedompaan varianttiin. Mutta makuasioitahan nämä ovat; ken rakastaa tummaa suklaata, niin luultavasti ihastuu myös tähän kaakkuun. Ja tuo pähkinäinen pohja oli kerrassaan loistava idea, kivaa vaihtelua niille ainaisille keksiviritelmille!

Pari pientä muutosta tein mallina käyttämääni ohjeeseen, joka löytyy täältä; alla siis oma versioni. Tähän mousseherkkuun ei tarvita liivatetta lainkaan ja myös keliaakikoille kakku on sopiva, kunhan vain muistaa varmistua suklaan gluteenittomuudesta. Kakun makujen seuraksi sopivat mainiosti tuoreet vadelmat tai mansikat - ja kupponen hyvää kahvia, totta kai!



Pohja:

140 g (noin 3½ dl) hasselpähkinäjauhetta
1½ rkl ruokosokeria
50 g voita

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla (käyttämäni vuoka oli halkaisijaltaan 23 cm). Yhdistä hasselpähkinäjauhe ja ruokosokeri keskenään ja lisää joukkoon sulatettu voi. Levitä seos tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja paista 225-asteisessa uunissa noin viisi minuuttia.   

Täyte:

300 g tummaa suklaata (70%)
3 dl kuohukermaa
4 munaa
200 g Philadelphia-tuorejuustoa
2 rkl vaniljasokeria
1 rkl ruokosokeria

Sulata suklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin ja sekoita keltuaisten joukkoon tuorejuusto ja sokerit. Lisää sulaan suklaaseen ensin kermavaahto pienissä erissä ja sen jälkeen keltuais-juustoseos. Lopuksi vaahdota valkuaiset ja kääntele vaahto varovasti täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja anna kakun vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele haluamallasi tavalla; minun kakkuni päälle liihotteli kesäinen vohveliperhonen mansikkalohkojen kaveriksi. Vähän olisin kermavaahtoakin kaivannut suklaan karvasta makua pehmentämään, mutta en sitten millään jaksanut enää ruveta vatkauspuuhiin... : )