No niin, takaisin kotona jälleen. Kovin mielelläni olisin jäänyt Espanjan auringon alle paljon pidemmäksikin ajaksi, mutta valitettavasti kesäloma lähestyy uhkaavasti loppuaan. Byhyy! Palaan vielä tuonnempana hetkeksi reissutunnelmiin muutaman kuvan myötä; tähän väliin kuitenkin pari reseptiä. Oli kyllä ihan mukava päästä vähän kokkailemaan pitkästä aikaa - matkalla kun palvelu pelasi niin hyvin <3, että en itse joutunut kauhan varteen kertaakaan...

Tänään avasin vihdoin ja viimein JAM IT! -kookoshillopurnukan, joka oli jo hyvän tovin odotellut keittiössäni testaukseen pääsyä. Sarjaan kuuluu muitakin hillomakuja; itse olen hankkinut valmiiksi varastoon jo purkilliset mangoa ja papaija-limeä, joista lisää joskus myöhemmin. Tämän illan ruokalistalla oli perinteisistä poikkeavia mutta silti aivan ihanaisia lettuja. Ohjeen löysin Mustapippuri-sivustolta (ihan uusi tuttavuus minulle) ja resepti osoittautui oikeaksi Kookoksen Ystävän Unelmaksi, suosittelen lämpimästi!

1250871183_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kookosletut

1 prk (400 ml) kookosmaitoa
2 munaa
½ tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kivennäisvettä
rasvaa paistamiseen

Riko kananmunat kulhoon ja yhdistä joukkoon kookosmaito. Mausta seos ripauksella suolaa. Lisää jauhot ja kivennäisvesi. Sekoita taikina tasaiseksi ja anna turvota puolisen tuntia. Paista pannulla rasvassa rapeiksi letuiksi.

Kookosvaahto

1½ dl paksua maustamatonta jugurttia, esim. turkkilaista
1 prk (150 g) kookoshilloa

Valmista kookosvaahto sekoittamalla hillo jugurtin joukkoon; tasaisen seoksen saat aikaiseksi helpommin vispilän avulla kuin lusikalla. Tarjoa vaahto kookoslettujen kaverina. Myös mansikat ja banaani sopivat mainiosti lisukkeeksi.

Kuvassa välipalani (tai siis sen ensimmäinen osa, khöm) nautiskelemassa ilta-auringon viimeisistä säteistä. Arvatkaapa huviksenne, maistuiko lettu päällysteineen hyvältä... : P

1250870893_img-d41d8cd98f00b204e9800998e