Löysin Ideakeittiöstä maissikeiton ohjeen ja pakkohan sitä oli päästä heti testaamaan, kun kuulosti niin mielenkiintoiselta tuttavuudelta. Kannatti kyllä kokeilla: keitto valmistui nopeasti, oli oikein hyvää ja kivan väristä. Kuvan ottamisen aikoihin ilta oli jo alkanut hämärtyä eikä keltainen näytä tuossa enää aivan yhtä kauniilta kuin luonnossa.
7 dl vettä
1½ kasvisliemikuutiota
400 g pakastemaissia
1 sipuli
200 g ruohosipulituorejuustoa
1 tl kurkumaa
½ tl valkopippuria
Kiehauta vesi kattilassa ja sekoita mukaan liemikuutiot. Lisää maissit ja pieneksi silputtu sipuli, keittele 10-15 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Sulata tuorejuusto keiton joukkoon. Mausta ruoka kurkumalla ja valkopippurilla, kuumenna uudelleen ja tarjoile.
Annoksemme saivat tällä kertaa koristeekseen herneenversoa, ja keiton kanssa oli tarjolla aiemmin leipomaani jugurttista kauraleipää.
Kommentit