Tämän minttusuklaaunelman ohjeen bongasin jo aikoja sitten Ideakeittiön arkistoista ja nyt päätin vihdoin ja viimein kokeilla reseptiä, kun oli vieraita tulossa. Kakku on melko helppo valmistaa ja maistui hyvin sekä itselleni että kaikille muille, ketkä sitä pääsivät popsimaan. Suosittelen siis lämpimästi kaikille After Eightin ystäville! :-)

1051279.jpg

Pohja:

14 kpl Domino-keksejä (tavallisia tai mintunmakuisia)
50 g margariinia

Hienonna keksit monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Peitä irtopohjavuoan (noin 24 cm) pohja leivinpaperilla ja taputtele keksiseos sen päälle tasaiseksi kerrokseksi.

Täyte:

4 liivatelehteä
2,5 dl Flora Vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g After Eight -suklaata
2 rkl maitoa

Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi ja sekoita sen joukkoon tuorejuusto. Sulata After Eight miedolla lämmöllä esim. mikrossa ja lisää maito sen sekaan. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne lämpimään suklaaseen. Liruta hieman jäähtynyt suklaaseos ohuena nauhana tuorejuustovaahtoon ja sekoittele samalla huolellisesti koko ajan.

Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle, peitä vuoka foliolla ja siirrä se jääkaappiin. Anna kakun hyytyä yön yli ja koristele haluamallasi tavalla ennen tarjoilua. Minä käytin koristeeksi tällä kertaa puolikkaita After Eight -tikkuja (kaikkea sitä kaupasta nykyään löytyykin!) ja tuoreita mintunlehtiä.