Tähän loistavaan pannukakun ohjeeseen törmäsin taannoin vieraillessani Lintulaakson Reseptipankissa, eikä sen jälkeen ole ollut enää syytä kokeilla muita pannarireseptejä. Valmistuu helposti ja on tosi hyvää! Meillä ristittiin tämä herkku tällä viikolla mökkipannariksi, koska olen tullut tehneeksi tätä kaikilla (eli kummallakin) tämän kesän mökkireissulla.

771594.jpg

3 munaa
8 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl sokeria
1 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
100 g margariinia

Riko munien rakenne ja sekoita maito niiden joukkoon. Lisää kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi seokseksi ja anna taikinan turvota puolisen tuntia.

Yhdistä taikinaan lopuksi sulatettu margariini ja kaada se syvälle, leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 30-45 minuuttia.

Olisin halunnut lisätä taikinaan vielä kanelia tai jotakin muuta antamaan hieman lisää makua, mutta kesämökin hyllystä näytti löytyvän lähinnä sellaisia mausteita, jotka ovat olleet parasta ennen joskus vuosituhannen vaihtumisen tienoilla... Myös vaahterasiirappi oli unohtunut kotiin, joten en tällä kertaa päässyt lorottelemaan sitä pannaripalani päälle, mutta kerrassaan mainiolta maistui näilläkin lisukkeilla: mansikka-vadelmahilloa, tuoreita mustikoita ja vaniljalla maustettua Flora Vispiä. Nam!