Netistä löytyy nykyisin niin mahdottomat määrät kiinnostavia reseptejä, että vanhat kunnon keittokirjat jäävät välillä pitkiksi ajoiksi unohduksiin. Vaan nyt olen taas innostunut selailemaan milloin mistäkin alennusmyynnistä haalimiani ruokaopuksia ja olen löytänyt vaikka millä mitalla kivoja ohjeita kokeiltavaksi. Tämän päärynä-inkiväärikakun resepti on peräisin Maittavat uuniruoat -kirjan sivuilta - ja maittavaa kakku kyllä olikin! :-)

1321936.jpg

Taikina:

175 g pehmeää voita
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 tl inkivääriä
3 munaa

Päälle:

1 prk säilykepäärynöitä
1 rkl fariinisokeria
(25 g voita)

Voitele kevyesti pienehkön irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija noin 20 cm) reunat ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Mittaa kaikki taikinan ainekset kulhoon ja vatkaa seos sähkövatkaimella notkeaksi. Lusikoi taikina vuokaan ja tasoita pinta lastan avulla.

Leikkaa päärynät viipaleiksi; minä kokeilin tällä kertaa säilykkeitä, mutta epäilemättä tuoreetkin hedelmät sopivat kakkuun mainiosti. Asettele viipaleet vuokaan taikinan pinnalle ja ripottele päälle fariinisokeria ja halutessasi muutama nokare voita.

Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia, kunnes pinta on kullankeltainen. Tarjoa lämpimänä vaniljaisen kermavaahdon (nam!) tai jäätelön (myöskin nam!) kanssa.