Enpäs ollut ennen sujauttanut mihinkään lämpimään ruokaan hillosipuleita, mutta tähän kanasapuskaan niitä tuli ja hyvin tuntuivat sopivan joukkoon. Lisäksi makeaa papaijaa, mausteita ja suurta herkkuani kookosta, mmm... Tämä mainio ohje ei - harmi kyllä - ole lähtöisin omasta päästäni vaan RuokaPirkan reseptipankista.

1321950.jpg 

Tuoksuva kookosbroileri

500 g marinoimattomia broilerinfileitä
1 punainen chilipaprika
2 valkosipulin kynttä
1 rkl öljyä
2 tl currya
200 ml kookosmaitoa
ripaus suolaa
1 rkl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
½ tlk (à 420 g) papaijan paloja
1 dl hillosipuleita
½ limen mehu

Ensin esivalmistelut: Ota broilerit jääkaapista lämpenemään puolisen tuntia ennen kypsennystä. Leikkaa fileet kookkaiksi paloiksi. Halkaise chilipaprika, poista siemenet sen sisältä ja pilko chili pieniksi palasiksi. Hienonna valkosipulin kynnet.

Kuumenna öljy tilavassa kasarissa. Lisää chili, valkosipuli ja curry, sekoittele mausteita pari minuuttia. Nakkaa kasariin broileripalat ja kypsennä niitä miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Kaada sekaan kookosmaito ja ripsauta perään hieman suolaa. Anna hautua noin viisi minuuttia.

Sekoita vehnäjauhot veteen ja liruta seos kastikkeeseen koko ajan hämmentäen. Lisää papaijat, hillosipulit ja limen mehu; papaijan paloja tarvitaan alkuperäisen ohjeen mukaan vain puoli tölkkiä, mutta minusta niitä voi huoleti hulauttaa ruokaan koko purkillisen. Anna kastikkeen vielä kiehahtaa ja tarjoa sitten höyryävän kuumana riisin kanssa.