Viime vuoden viimeinen kuukausi tuhraantui enimmäkseen sairasteluun, joten joululeipomuksia varten etukäteen hommaamani ainekset nököttävät edelleen koskemattomina keittiön kaapeissa. Ei siis auta muu kuin testailla kaikenlaisia jouluisenpuoleisia reseptejä näin pikkaisen jälkikäteen - vai onko tämä nyt "pikkaisen" etukäteen, sillä yhdentoista kuukauden kuluttuahan se on jo melkein aatto taas. Kerrankin hyvissä ajoin liikkeellä, hih. :-D

Tällä kertaa tuhoamisvuorossa oli luumumarmeladi, joka päätyi maustamaan muffinitaikinaa. Ohje on kananmunaton ja kotoisin Myllyn Parhaan sivuilta. Alun perin kyseessä on ollut kahvikakun resepti, mutta itse päädyin tekemään taikinasta muffareita, koska ne kypsyvät kokonaista kakkua nopeammin. (Minäkö muka malttamaton..?)

Luumumuffinit

4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2½ dl sokeria
3 dl maitoa
1½ dl juoksevaa margariinia
1 dl luumumarmeladia

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää muut ainekset joukkoon huolellisesti sekoittaen. Lusikoi taikina muffinivuokiin ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Taikina on suht suuri: itse sain siitä aikaiseksi nuo yhdeksän kuvassa näkyvää tavallista muffaria ja lisäksi kahdeksan sydämenmuotoista, jotka paistelin silikonivuoissa. Eipähän tarvitse pariin päivään miettiä, mitä sitä popsisi iltateen kanssa... :-)