Hellapoliisin blogissa oli niin herkullisen näköinen kuva vaniljakreemipiirakasta, että pakkohan sitä oli päästä itsekin leipomaan. Laitoin pohjaan vähän enemmän vehnäjauhoja kuin alkuperäisessä reseptissä oli, mutta muutoin noudatin Lintusen laatimaa ohjetta:

Pohja:

150 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl kaurahiutaleita

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi ja sekoita sitten joukkoon muna huolellisesti vispaten sekä keskenään yhdistetyt kuivat aineet. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:

5 dl maitoa
2 dl vaniljakreemijauhetta (tai pakkauksen ohjeen mukaan)

Valmista vaniljakreemi pakkauksen ohjeen mukaan. Itse käytin Millettin jauhetta ja tein näin: sekoitin vaniljakreemijauheen maitoon, vispasin muutaman minuutin ja annoin sitten levätä viitisen minuuttia, minkä jälkeen kreemi oli valmis käytettäväksi. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja paista 175 asteessa noin puoli tuntia.

772497.jpg 

Nautiskelimme piirakkaa mökiltä poimittujen marjojen ja vaniljajäätelön kanssa. Jäätelökauha oli piiloutunut ties minne, joten pallot jäivät tällä kertaa haaveeksi, mutta keksinpä taas uutta käyttöä piparimuoteille :-) Jätskisydämistä (tai -kukista, -kissoista, - possuista...) saa kivoja koristeita piirakoiden kaveriksi tai miksei moniin muihinkin annoksiin, mutta niiden kanssa täytyy toimia tosi nopeasti, koska ohuehkot jäätelöpalaset alkavat sulaa välittömästi.

Pidin tuosta Hellapoliisin hieman erilaisen, kauraisen taikinan mausta. Pohja jäi kuitenkin ainakin tällä kokeilukerralla niin ohueksi ja pehmeäksi, että piirakasta oli täysin mahdotonta saada leikattua siistejä paloja, kuten kuvasta taitaa näkyäkin: pohja alkoi kääriytyä rullalle heti, kun reunan alle työnsi veitsen tai kakkulapion. Mikähän tähän ongelmaan mahtaisi auttaa?