Torstai - kissanristiäispäivä! Aiemmin askartelemani marsipaanikoriste päätyi elämäni ensimmäisen kerroskakkuyritelmän päälle:

732092.jpg

Kermavaahto ja tuoreet vadelmat heiteltiin kakun päälle vieraiden jo odotellessa malttamattomina, joten eipä siitä sitten tällä(kään) kertaa tuon fiinimpää jälkeä syntynyt. Pitäisi kai opetella olemaan jättämättä asioita viime tinkaan... Kakun maku oli kuitenkin hyvä sekä vieraiden että leipurin itsensä mielestä, ja sehän on pääasia.

Kakussa oli kahta eri täytettä, joiden ohjeet löysin Sekasopan Marien upeasta blogista. Tässä resepti kertauksen vuoksi:

Vadelma-valkosuklaa- ja mustikka-valkosuklaatäyte:

8 liivatelehteä
vettä
200 g valkosuklaata
5 dl Flora Vispiä (+ sokeria mausteeksi)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g pakastevadelmia
2 tl sitruunamehua
200 g pakastemustikoita

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan ja suklaa esim. mikroon sulamaan. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi. Sekoita sulanut suklaa tuorejuustoon ja lisää sitten kermavaahto seokseen. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois, sulata ne tilkkaan kiehuvan kuumaa vettä ja liruta hieman jäähtynyt neste ohuena nauhana suklaa-tuorejuustovaahtoon koko ajan sekoittaen.

Jaa vaahto puoliksi kahteen eri kulhoon. Vadelmatäyte on valmis, kun sekoitat toiseen vaahtoon pakkasesta otetut vadelmat ja sitruunamehun. Täyte alkaa jähmettyä pikavauhtia kylmien marjojen takia, joten kannattaa tässä välissä jo levittää vadelmatäyte kakun niihin väleihin, joihin sitä on tarkoitus laittaa. Sen jälkeen tee loppuun mustikkatäyte lisäämällä toiseen vaahtoon mustikat ja levitä tätä täytettä kakun muihin kerroksiin. Kääri täytetty kakku muovikelmuun, siirrä jääkaappiin ja anna hyytyä yön yli.

Minkälaisia kokemuksia teillä muilla on kerroskakuista? Korkea kakku on tietysti näyttävämpi, mutta mielestäni tuosta toisesta kerroksesta oli hieman vaikeaa leikata paloja, kun alempi kerros sotkeentui samalla...