Idean tähän herkkuun nappasin Nicsulan blogista, kiitokset sinne! Enpä olisi itse varmaan koskaan keksinyt laittaa kakkutaikinaan hilloa... Taikinan osalta en muuten pystynyt orjallisesti noudattamaan alkuperäistä ohjetta, koska maitotölkin pohjalla oli jäljellä enää pieni loraus mammua; yksi asia johti toiseen, ja lopulta aikaansaannoksestani tulikin kaiken kaikkiaan hieman erinäköinen kuin esikuvastaan. Hyvää oli joka tapauksessa. :-)

1922284.jpg

Pohja:

3 munaa
2 dl sokeria
150 g voita
1 dl Flora Vanillaa
1 dl vadelmahilloa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
½ dl kiehuvaa vettä

Vatkaa kananmunat ja sokeri kulhossa vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu ja jäähdytetty voi, Flora Vanilla ja vadelmahillo. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos taikinaan. Kaada kulhoon lopuksi kiehuva vesi ja kääntele taikina tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (minä käytin jälleen kerran halkaisijaltaan 24 cm:n kokoista vuokaa). Kypsennä uunin alatasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä kokonaan; jos aikaa on, voit antaa kakun levätä ja makujen tasaantua yön yli.

Täyte:

1½ dl Flora Vanillaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g pakastevadelmia

Vatkaa Vanilla vaahdoksi, makeuta sokereilla ja lisää joukkoon vielä hieman kohmeiset vadelmat. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan, levitä vadelmavaahto tasaisesti pohjakerrokselle ja nosta ylempi kakkukerros täytteen päälle. Siirrä kakku pariksi tunniksi jääkaappiin mehevöitymään.

Kuorrute:

100 g tummaa suklaata
50 g voita

Sulata paloiteltu suklaa ja voi varovasti mikrossa miedolla lämmöllä, sekoittele välillä. Levitä seos tasaisesti kakun päälle ja koristele lopuksi haluamallasi tavalla. Minä päätin - yllätys, yllätys - käyttää koristeeksikin suklaata ja rouhin kakun reunoille tummaa ja valkosuklaata. (Ai miten niin muka suklaaholisti? ;-)