Tänään on vietetty valtakunnallista leivontapäivää, joten pitihän sitä tietysti sen kunniaksi vähän jauhoja pöllytellä. Sakari Sokeri oli taannoin tehnyt suloisia pieniä myyräpikkuleipiä, ja hältä nappasin tämän ihanan idean korvan taakse talteen. Minun käsittelyssäni lopputulos tosin lipsahti vähän kissamaisempaan suuntaan, kuinka ollakaan... Kurnauskis! : )

Murotaikina:

125 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 rkl maitoa

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri, lisää kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita  joukkoon keskenään yhdistetyt jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lopuksi voit halutessasi hieman notkistaa taikinaa maitotilkalla.

Pursota taikinasta kiehkuroita leivinpaperilla peitetylle uunipellille; tähän tarkoitukseen käy hyvin esim. Städterin iso tähtitylla (14 mm). Minä sain tästä määrästä aikaiseksi 24 pikkuleipää, mutta varmaan kisuja olisi syntynyt muutama enemmänkin, jos vain olisin malttanut olla maistelematta taikinaa kerran jos toisenkin... : P Paista pikkuleipiä 200-asteisen uunin keskitasolla noin kymmenen minuuttia ja anna jäähtyä ennen koristelua.

Hihii, tuolla etualan kaverilla on näköjään pikkuruinen suukin - puhdas vahinko! Vähän hassu ilme hällä, vai mitä..? : D

Koristeluun:

tummaa suklaata
valkosuklaata
vaaleita ja vaaleanpunaisia sokerihelmiä
sydän-koristekuvioita
suklaanmakuista strösseliä
musta elintarvikekynä

Aloita koristelu kastamalla pikkuleipien toinen pää sulaan suklaaseen; vaaleiden kisujen naamat ovat Pandan valkosuklaata ja ruskeakarvaisten taas Brunbergin tummaa suklaata. Näitä on hyvä tehdä sarjatuotantona siten, että dippaa suklaaseen aina kolme tai neljä keksiä peräkkäin ja asettelee niihin sitten loput koristeet ennen kuin päällyste ehtii jähmettyä liiaksi.

Tee kissoille silmät vaaleista ja nenät pinkeistä sokerihelmistä, asettele korviksi sydämenmuotoiset koristerakeet. Vaaleanaamaisille voit myös tehdä viikset suklaaströsselistä. Piirrä silmiin elintarviketussilla mustat pisteet sitten, kun kaikki kisumisut ovat muutoin valmiita.

Melkeinpä kaikki pikkuleipien koristelussa käyttämäni tarvikkeet ovat saatavilla ihan tavallisista, hyvin varustelluista ruokakaupoista. Pinkit sokerihelmet ja elintarviketussin olen hankkinut Bake&Partysta, mutta sydänkuviot sun muut ovat Dr. Oetkerin ja kotoisin lähimarketin maustehyllystä. : )