Makaronilaatikko on siitä mukava arkiruoka, että se muuntuu helposti moneksi. Aiemmin ovat blogiin jo päätyneet tomaattinen kasvisversio sekä makkaramalli, joten nyt on korkea aika esitellä tämä perinteisistä perinteisin eli jauhelihalla höystetty loota. Makuasioista ei kuulemma sovi kiistellä (miksei muka?), mutta meidän taloudessa tämä on se ainut oikea tapa tehdä makaronilaatikkoa: nesteeksi munamaitoa ja koko komeuden päälle tomaattiviipaleita ja rutkasti juustoraastetta, namskis. Helppoa ja herkullista!

2034214.jpg

Makaronilaatikko

1 pss eli 400 g tummaa makaronia
1 iso sipuli
400 g paistijauhelihaa
jauhelihamaustetta
paprikajauhetta
muskottipähkinää
7-8 dl maitoa
2 munaa
3 tomaattia
juustoraastetta (esim. emmental-mozzarella)

Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä kypsiksi tai melkein kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan, valuta. Hienonna sipuli ja paista se pannulla yhdessä jauhelihan kanssa. Mausta seos esimerkiksi jauhelihamausteella, paprikalla ja muskottipähkinällä; mausteita kannattaa laittaa reilusti, jotta ne maistuvat valmiissa laatikossa sopivasti. Kaada makaronit ja jauheliha-sipuliseos uunivuokaan ja kääntele sekaisin.

Mittaa kulhoon maito ja sekoita kananmunat joukkoon, kaada munamaito tasaisesti vuokaan makaronien päälle. Kypsennä laatikkoa 200-asteisen uunin alatasolla puolisen tuntia. Lado sitten laatikon pinnalle siivutetut tomaatit, ripottele päälle haluamasi määrä juustoraastetta ja nosta ruoka takaisin uuniin vielä 15-20 minuutiksi, kunnes munamaito on hyytynyt ja juusto sulanut sopivasti. Sitten vain ketsuppipullo esiin ja haarukka kouraan. :-)