
Pohja:
1 pkt piirakkataikinaa (pakaste)
Täyte:
1 iso sipuli
nokare voita tai tilkka öljyä
150 g pakastepinaattia
3/4 dl vihreää pestoa
mustapippuria
150 g ranskankermaa
2 munaa
150 g emmentalraastetta
n. 100 g fetaa (/salaattijuustoa) kuutioina
Sulata piirakkataikina pakkauksen ohjeen mukaan ja painele se vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista 200-asteisen uunin alatasolla 10 minuuttia. Hienonna sipuli ja kuullota paistinpannulla nokareessa voita. Lisää pinaatti joukkoon sulamaan. Kun seos on jäähtynyt, valuta siitä ylimääräinen neste pois, kääntele joukkoon pesto ja mausta pippurilla. Sekoita mukaan vielä ranskankerma, kananmunat ja juustoraaste. Levitä täyte pohjan päälle vuokaan ja ripottele pinnalle fetakuutiot. Kypsennä uunin alatasolla 200 asteessa noin puoli tuntia eli kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut vähän väriä. Täyte saattaa muuten paistamisen aikana kohota paljonkin, mutta tätä ei tarvitse pelästyä; pinta asettuu kyllä takaisin normaalitasolle, kun piirakka ehtii hieman jäähtyä. : )
Kommentit